När den danske grisfarmaren Ib Borup Pedersen slutade med att ge sina grisar GMO-soja blev djuren friskare, fick bättre tillväxt och medfödda fel minskade.
Medicinanvändningen minskade kraftigt och fertiliteten ökade hos suggorna.
Pedersen fick nog och bestämde sig för att sluta med GMO-soja då det föddes en väldigt missbildad gris som han aldrig tidigare sett maken till. Klicka här för att se den svårt missbildade kultingen.
GMO-grödor tål Glyfosat, i t ex Monsantos Roundup, även i växande gröda. Vilket innebär högre halt restgifter i spannmålen. Pedersen tror att de sjuka djuren, missbildningar och sämre hälsa bland grisarna främst beror på höga halter Glyfosat i Sojafodret.
Rune Lanestrand
24 september, 2014 kl. 20:14
Något som jag vet är att i Skånemejeriers produkter kommer det inte att finnas någon GMO i någon form.
24 september, 2014 kl. 20:30
Det finns en viss konkurrens mellan Arla och Skånemejerier och det företag som inför GMO i sina produkter får rätt snart en ordentligt försäljningsminskning. Då är det rätt snart inte så roligt även om GMO-foder skulle vara några öre billigare per kilo.