Du blir vad du äter

Den här bloggen kommer att handla det du inte visste om den mat du stoppar i dig. Vad gör den med din kropp? Hur kan det komma sig att den är så billig? Räcker det med att köpa svenskt kött? Kan det vara så att du äter dig kroniskt sjuk?

GMO-foder ökade sjukdomar hos dansk grisuppfödare

2 kommentarer

Rune Lanestrands blogg

När den danske grisfarmaren Ib Borup Pedersen slutade med att ge sina grisar GMO-soja blev djuren friskare, fick bättre tillväxt och medfödda fel minskade.
Medicinanvändningen minskade kraftigt och fertiliteten ökade hos suggorna.
Pedersen fick nog och bestämde sig för att sluta med GMO-soja då det föddes en väldigt missbildad gris som han aldrig tidigare sett maken till. Klicka här för att se den svårt missbildade kultingen.
GMO-grödor tål Glyfosat, i t ex Monsantos Roundup, även i växande gröda. Vilket innebär högre halt restgifter i spannmålen. Pedersen tror att de sjuka djuren, missbildningar och sämre hälsa bland grisarna främst beror på höga halter Glyfosat i Sojafodret.
Rune Lanestrand

Visa originalinlägg

Författare: annamarianordstrom

Jag är en nybliven trebarnsmor som tänker blogga om samhällsfrågor lite vardag och sådant som engagerar mig. Att jag skulle starta en blogg känns verkligen otippat men kul. Min önskan är att dela med mig av sådant som jag tycker är angeläget och viktigt varvat med lite vardagsliv som nybliven trebarnsmor. Viktiga frågor för mig just nu är miljö och kost, och hur det påverkar oss.

2 tankar om “GMO-foder ökade sjukdomar hos dansk grisuppfödare

  1. Något som jag vet är att i Skånemejeriers produkter kommer det inte att finnas någon GMO i någon form.

  2. Det finns en viss konkurrens mellan Arla och Skånemejerier och det företag som inför GMO i sina produkter får rätt snart en ordentligt försäljningsminskning. Då är det rätt snart inte så roligt även om GMO-foder skulle vara några öre billigare per kilo.

Lämna en kommentar