Du blir vad du äter

Den här bloggen kommer att handla det du inte visste om den mat du stoppar i dig. Vad gör den med din kropp? Hur kan det komma sig att den är så billig? Räcker det med att köpa svenskt kött? Kan det vara så att du äter dig kroniskt sjuk?

Arla lobbar för GMO-soja och blir uppbackad av grisföretagarna.

3 kommentarer

Arla vill kunna köpa in GMO-soja som foder till sina djur.

Såg den här artikeln om att Arla trycker på för att den genmanipulerade sojan ska bli fri att använda. Det har funnits en policy sedan 1996 att fodret till mjölkkor ska vara GMO-fritt. Men nu har den GMO-fria sojan blivit för dyr. Arla backas upp av bland annat grisföretagarna. Allvarligt tycker jag!

Annonser

Författare: annamarianordstrom

Jag är en nybliven trebarnsmor som tänker blogga om samhällsfrågor lite vardag och sådant som engagerar mig. Att jag skulle starta en blogg känns verkligen otippat men kul. Min önskan är att dela med mig av sådant som jag tycker är angeläget och viktigt varvat med lite vardagsliv som nybliven trebarnsmor. Viktiga frågor för mig just nu är miljö och kost, och hur det påverkar oss.

3 tankar om “Arla lobbar för GMO-soja och blir uppbackad av grisföretagarna.

  1. Hurra för att Arla verkar ha gjort en tvärvändning och meddelar att de även i fortsättningen ska använda GMO-fritt foder till sina kor. Se länk:http://nyheter.arla.se/2014/04/14/arla-antar-foretagsposition-om-fortsatt-gmo-fritt-foder/ Intressant är dock att branchorganisationen LRF hävdar att policyn kan vara oförenlig med konkurrensrätten.

  2. Reblogga detta på En droppe i havet…utan droppar inget hav! och kommenterade:

    GMO-frågan är hela tiden aktuell. Nu lovar Arla att ge korna GMO-fritt foder ett tag till men hur länge är kan man undra?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s